Vastuullisuus Skanskassa

Ihmisistä ja ympäristöstä välittäminen on etusijalla kaikessa toiminnassamme. Päämäärämme on olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa. Vastuullisuus ohjaa vahvan arvopohjamme kanssa toimintaamme ja jokapäiväistä työskentelyämme. 

Edistämme ympäristötehokkaita ratkaisuja ja toimimme ympäristöarvoja kunnioittaen. Rakennusten kyky palvella käyttäjien tarpeita, viihtyisät ympäristöt sekä esimerkiksi energiatehokkuus vaikuttavat koko yhteiskunnan hyvinvointiin ja toimivuuteen. Emme rakenna pelkästään koteja, vaan luomme kokonaisia asuinalueita ja uudenlaista kaupunkikulttuuria. Kehitämme asumisen hyvinvointia ja teemme uuden kodin ostamisesta kestävää, helppoa ja turvallista. Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvomme: välitämme ihmisistä ja ympäristöstä sekä toimimme eettisesti ja avoimesti.

Ekotehokkaat kodit kestävään elämään

Uusissa kodeissamme korostuvat ympäristötehokkaat ratkaisut ja matalat asumiskustannukset – mukavuuksista tinkimättä. Luomme lisäksi sellaiset asumisen puitteet, joissa pienet mutta tärkeät ekoteot on helppo ottaa osaksi asumisen arkea. Pyrimme aina toteuttamaan mahdollisimman monipuolisesti sellaisia energiatehokkaita ratkaisuja, jotka madaltavat asumiskustannuksia ja tarjoavat samalla asukkaan arkeen monia mukavuuksia. Valitsemme esimerkiksi keittiöihin energiapihit kodinkoneet ja kylpyhuoneisiin vettäsäästävät hanat ja suihkut. Asuntojen hyvä eristys ja tiiviit ikkunat ja ovet varmistavat sen, että lämpöä ei valu hukkaan. Suunnittelemme koteja, joissa esimerkiksi kierrättäminen ja oman energiankulutuksen tiedostaminen on helppoa.

Lue lisää ekotehokkaista Skanska Kodeista »

Ympäristötyömme käytännössä

Energiatehokkuuden parantaminen on tärkein ympäristötehokkuuden osa-alue, sillä sitä parantamalla voimme pienentää päästöjä ja kustannuksia. Tavoitteenamme on, että suunnittelemissamme kohteissa käytönaikainen energiankulutus on minimoitu. Tulevaisuuden projekteissa tuotamme ja syötämme verkkoon vähintään yhtä paljon uusiutuvaa energiaa kuin vuoden aikana verkosta on ostettu. Lisäämme uusiutuvan energian paikallista tuotantoa kuten maalämmön ja aurinkopaneelien hyödyntämistä.

Lue lisää ympäristötyöstämme

Kodinkoneiden energialuokat

Kodinkoneiden ja kodin elektroniikkalaitteiden energialuokitus on uudistunut 1.3.2021 lähtien ja energialuokituksessa käytetään asteikkoa A-G. Vanhat plusluokat A+, A++ ja A+++ poistuvat käytöstä asteittain eri tuoteryhmistä. Energiatehokkuus tuotteissa on sama eli vain luokitus on muuttunut. Vanhat ja uudet energialuokat eivät ole suoraan vertailtavissa keskenään johtuen erilaisista arviointikriteereistä ja laskentakaavoista​. Päivityksen tavoitteena on selkeyttää luokitusta ja kannustaa valmistajia energiatehokkaampien tuotteiden kehittämiseen​.