Skanska tuo varmuutta asuntokauppoihin

Olemme rakentaneet parempaa yhteiskuntaa jo yli 135 vuotta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät kestävää elämää yli sukupolvien. Suomessa olemme toimineet lähes 30 vuotta.

30 vuodessa olemme ehtineet nähdä nousuja ja laskuja. Vuonna 1994, kun Skanska Oy perustettiin, lama oli syvimmillään. Vuonna 2008 finanssikriisi laittoi asuntokaupan ahtaalle, ja reilu kymmenen vuotta myöhemmin pandemia paineisti koko alan yhdessä yössä. Tyrskyistä huolimatta olemme onnistuneet vakiinnuttamaan asemamme yhtenä Suomen suurimmista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä.

Nyt noussut korkotaso, sähkön hinnan heilahtelut ja yleinen epävarmuus mietityttävät asunnonostajia. Vaikka pahin näyttää olevan takana päin, moni pohtii, onko nyt oikea aika ostaa asunto. Vastaus riippuu siitä, keneltä kysyy, mutta 135 vuotta antaa perspektiiviä.

Olemme vakavarainen toimija, joka on ehtinyt pitkän historiansa aikana nähdä maailman murrosta kerrakseen. Lopulta kuitenkin vain sinä itse tiedät, onko aika sinulle oikea. Sitten kun on, olemme täällä sinua varten seuraavatkin 135 vuotta.

Kotimme on suunniteltu kestämään elämää

Vastauksia yleisimpiin huolenaiheisiin

Kuka maksaa myymättömien asuntojen vastikkeet?

Jos taloyhtiössä on myymättömiä asuntoja, niiden vastikkeiden maksamisesta vastaa Skanska.  

Vaikuttavatko korot hoito- ja rahoitusvastikkeeseen?

Kyllä, korot vaikuttavat hoito- ja rahoitusvastikkeeseen, mutta eri tavoin. Koska hoitovastike ei sisällä lainanhoitokuluja, vaan se kattaa taloyhtiön juoksevat kulut (kuten kiinteistön ylläpidon, siivouksen ja jätehuollon), korkojen muutokset eivät vaikuta siihen suoraan. Rahoitusvastike sen sijaan kattaa taloyhtiön lainan lyhennykset ja korkokulut. Jos korot nousevat, taloyhtiön lainanhoitokulut kasvavat, mikä puolestaan voi nostaa rahoitusvastiketta. Seuraamme tarkasti korkomarkkinoiden kehitystä ja pyrimme aina varmistamaan, että taloyhtiöiden rahoitus on järjestetty mahdollisimman edullisin ehdoin.  

Mitä, jos yhtiölainan lyhennysten alkaessa kaikki osakkaat eivät enää selviä niistä? Joutuvatko muut osakkaat maksamaan heidänkin osuutensa?

Tämä on varsinkin viime aikoina ollut monella asunnon ostoa harkitsevalla huolena, vaikkakaan vastikerästit eivät ole olleet yleinen ongelma uusissa taloyhtiöissä. Pääsääntö vastikkeiden maksamisessa on selvä: jokainen osakas vastaa omista vastikkeistaan eli omasta osuudestaan yhtiölainasta. Jos joku osakkaista ei selviydy omista maksuistaan, taloyhtiö voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin omien sääntöjensä ja lain puitteissa, kuten ottaa asunnon haltuunsa ja laittaa sen vuokralle.  

Huolta osaltaan vähentää myös se, että jos osakas asuntoa ostaessaan hakee siihen asuntolainaa, pankki tarkistaa stressitestin avulla hänen maksukykynsä myös taloyhtiölainan osalta. 

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Ole yhteydessä asuntomyyntiimme, olemme täällä sinua varten! 

Olemme yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä yli 135 vuoden kokemuksella

  • Listattu Tukholman pörssiin vuodesta 1965

  • Suomessa skanskalaisia noin 1 800 ja kansainvälisesti yli 27 000

  • Skanska Groupin liikevaihto 14 mrd vuonna 2023


Vakaa taloudellinen asema

Vahva liiketoimintamallimme yhdistettynä globaaliin jalansijaamme takaa vahvan ja vakaan taloudellisen aseman.

Vahvat arvot ohjaavat päivittäistä työskentelyämme

Arvot ovat toimintamme perusta – ne kuvaavat keitä olemme, miten käyttäydymme ja mihin uskomme:

  • Välitämme ihmisistä ja ympäristöstä.

  • Toimimme eettisesti ja avoimesti.

  • Olemme parempia yhdessä.

  • Omistaudumme asiakkaille.


Hiilineutraali vuonna 2045

Hiilineutraaliustavoite sisältää omat suorat päästöt ja hankkeidemme arvoketjussa syntyvät päästöt.

Välitavoitteena vuoteen 2030 mennessä vähennämme 70 % oman toiminnan päästöistä (Scope 1 & 2) sekä 50 % omaperusteisten hankkeiden päästöistä.

Onko uuden kodin osto ajankohtainen?

Kysy lisää asuntomyyjiltämme tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.